Monday, May 14, 2007

Fun with Feminism: A Pop Quiz

Think You Know About Feminism in 2007? Test Your IQ

1. Betty Friedan was:

A. A pin-up model from the 1940s
B. The mother of American cookbooks
C. A columnist for McCall’s
D. The founder of the National Organization for Women
E. Author of The Feminine Mystique

2. In 2007, for every dollar a man earns, a woman earns:


A. the same
B. 84 cents
C. 77 cents
D. 56 cents

3. During the Miss America Protest of 1968, radical feminists did all but which of the following:

A. Crowned a live sheep “Miss America”
B. Burned their bras
C. Threw aprons and high heels into a Freedom Trashcan
D. Sprayed Toni home permanent spray inside the convention hall

4. In 2007, women make up what percent of the U.S. Senate?


A. 3%
B. 16%
C. 33%
D. 50%

5. “Postfeminist” is:

A. A term coined in 1919 by a group of literary radicals in Greenwich Village who rejected the feminism of their mothers one year before women won the right to vote
B. A term used in the 1980s to describe an era in which feminism was deemed unhip and unnecessary
C. A media-hyped label that irritates third-wave feminists more than Adam Corolla
D. All of the above

6. The Real Hot 100 is:


A. A new reality tv show
B. A list of the hottest women according to Maxim magazine
C. A campaign to redefine hotness by refiguring the standards to honor guts and not just glam
D. Hot sauce

7. The Equal Rights Amendment was introduced in:


A. 1923
B. 1942
C. 1969
D. 1971

8. In 2007, what percent of tenured professors at PhD-granting universities are women?

A. 7%
B. 16%
C. 20%
D. 50%

9. Title IX is:


A. The name of Britney’s favorite club in NYC
B. A piece of pro-woman legislation passed in 1972 now under attack
C. The name of a secret feminist cult
D. The sister band of L7

10. In 2007, what percent of Fortune 500 CEOs are women?

A. 2.6%
B. 15%
C. 26%
D. 50%

11. BUST is:

A. A girlie magazine for men
B. A grrly magazine “for women with something to get off their chest”
C. A boxing move popularized by Laila Ali
D. A West Coast rapper

ANSWERS:
1 - C, D, and E, 2 - C, 3 - B, 4 - B, 5 - D, 6 - C, 7 - A, 8 - C, 9 - B, 10 - A, 11 - B

SCORE YOURSELF
11-8 = Superstar!
7-4 = Semi-superstar
3-0 = Hit the books, my friend. You got catching up to do.

Based on Sisterhood, Interrupted: From Radical Women to Grrls Gone Wild (available from Palgrave, June 12, 2007)

25 comments:

marc said...

Well, I embarrassingly only did so-so. But I have to ask, 20% of all women are tenured profs, or the other way around?

Deborah Siegel said...

haha- thanks much, marc! other way around. my head, clearly, was in some kind of fantasyland where 1 in 5 women is not only a professor but happily has tenure. i'm off to fix immediately. hey, even if you were only "so-so" on the quiz, you get an A for fact check.

dew said...

WOO HOO SUPERSTAR! This was fun. And you say your book goes on sale next month? I'll keep an eye out for it!

Ace said...

that was rad. I got 9/11 although that was because I mixed up my equal rights amendments and didn't think the protesters were awesome enough to raid the convention hall. I'm really glad that they were. I literally yelled out to myself and thought it was totally awesome.

Deborah Siegel said...

Go Ace!! I had big fun writing about that Miss America raid in my book. They were very creative, those rads of yore :) -DS

Lauren said...

I got an 8, but I guessed on Real Hot 100 and Title IV. So I'm really only a Semi-Superstar. I'll work on it.

Thank you so much for the quiz!

Rock on Siegel!

eak said...

I hope you don't mind that I converted this quiz into an online quiz for one of my women's studies classes, giving you full credit, of course. It's just for some web site fun, not a graded assignment. You can check it out here.

P.S. Recently bought your book, but I've only read the first chapter so far. I hope to have time to finish it before spring term is over!

AV情趣用品 said...

情趣用品,跳蛋
情境坊歡愉用品
,跳蛋
情惑用品性易購
,跳蛋情人性易購,按摩棒
,情惑用品性易購,跳蛋,按摩棒,視訊交友,免費視訊聊天,免費視訊,視訊聊天室,視訊交友網,視訊聊天.情人視訊網,免費視訊聊天室,視訊美女,辣妹視訊,聊天室,聊天室交友,視訊聊天室,視訊聊天室

在職進修專欄 said...

看房子,買房子,建商自售,自售,台北新成屋,台北豪宅,新成屋,豪宅,美髮儀器,美髮,儀器,髮型,EMBA,MBA,學位,EMBA,專業認證,認證課程,博士學位,DBA,PHD,在職進修,碩士學位,推廣教育,DBA,進修課程,碩士學位,網路廣告,關鍵字廣告,關鍵字,廣告,課程介紹,學分班,文憑,牛樟芝,段木,牛樟菇,日式料理, 台北居酒屋,燒肉,結婚,婚宴場地,推車飲茶,港式點心,尾牙春酒,台北住宿,國內訂房,台北HOTEL,台北婚宴,飯店優惠,台北結婚,婚宴場地,推車飲茶,港式點心,尾牙春酒,住宿,訂房,HOTEL,飯店,造型系列,學位,牛樟芝,腦磷脂,磷脂絲胺酸,SEO,婚宴,捷運,學區,美髮,儀器,髮型,牛樟芝,腦磷脂,磷脂絲胺酸,看房子,買房子,建商自售,自售,房子,捷運,學區,台北新成屋,台北豪宅,新成屋,豪宅,學位,碩士學位,進修,在職進修, 課程,教育,學位,證照,mba,文憑,學分班,網路廣告,關鍵字廣告,關鍵字,SEO,关键词,网络广告,关键词广告,SEO,关键词,网络广告,关键词广告,SEO,台北住宿,國內訂房,台北HOTEL,台北婚宴,飯店優惠,住宿,訂房,HOTEL,飯店,婚宴,台北住宿,國內訂房,台北HOTEL,台北婚宴,飯店優惠,住宿,訂房,HOTEL,飯店,婚宴,台北住宿,國內訂房,台北HOTEL,台北婚宴,飯店優惠,住宿,訂房,HOTEL,飯店,婚宴,結婚,婚宴場地,推車飲茶,港式點心,尾牙春酒,台北結婚,婚宴場地,推車飲茶,港式點心,尾牙春酒,結婚,婚宴場地,推車飲茶,港式點心,尾牙春酒,台北結婚,婚宴場地,推車飲茶,港式點心,尾牙春酒,結婚,婚宴場地,推車飲茶,港式點心,尾牙春酒,台北結婚,婚宴場地,推車飲茶,港式點心,尾牙春酒,居酒屋,燒烤,美髮,儀器,髮型,美髮,儀器,髮型,美髮,儀器,髮型,美髮,儀器,髮型

miyuki said...

Charleston turned a pair of double plays to do the trick. The spyder jackets had at least one runner on in every inning but the first and outhit the RiverDogs by a 12-6 margin cheap columbia jackets.Lawal should be a focal point of the Yellow cheap polo shirts along with highly touted newcomer, 6-9 Derrick Favors, rated as the No. 1 power forward on the ESPNU 100. The Yellow Jackets
PayPal Payment. Enjoy your shopping experience on mensclothingstore.Usnike max shoes, one of the world's three major brands of Puma shoes, will build its factory in Lanshan county next year, Hunan province. Taiwan Diamond Group of Footwear production chooses its base in Lanshan county, which is one of top 500 companies in the world.

miyuki said...

A study last yearnike tn, the author in the essay read NIKE , a reporter at the Shanghai headquarters in an interview, nike chaussuressee a pr in high school to read a league plans, employees interviewed told reporters in Beijing's streets, they children to interview, the children said, "truly understand them." tn chaussures These words, if the author touches product function, brand spirit and culture is to become part of the consumer of two basic methods

miyuki said...

Lacoste Polo Shirts, ralph Lauren polo shirts , Burberry Polo Shirts.wholesale Lacoste polo shirts and polo ralph laurenwith great price. clothingol.com offers lot of 10 lacoste polo shirts and lot of 20 cheap polo shirts. clothingol.com offers classic fit polo shirts. polo clothing

miyuki said...

Cheap Brand Jeans ShopMen Jeans - True Religion Jeans, Women JeansGUCCI Jeans, Levi's Jeans, D&G Jeans, RED MONKEY Jeans, Cheap JeansArmani Jeans, Diesel Jeans, Ed hardy Jeans, Evisu Jeans, Jack&Jones Jeans...Bon March¨¦Chaussure PumaChaussure Sports Shop:baskets pumaChaussure Puma Femme,Chaussure Puma Homme,Chaussure Nike Femme,Chaussure Nike homme,nike shoxChaussure Sport et plus. Livraison Rapide.

poston said...

There are ed hardy shirts
,pretty ed hardy shirt for men,

ed hardy womens in the ed hardy online store

designed by ed hardy ,
many cheap ed hardy shirt ,glasses,caps,trouers ed hardy shirts on sale ,

You can go to edhardyshirts.com to have a look ,you may find one of ed hardy clothing fit for you
Top qualitymen's jacket,
These cheap jacket are on sale now,you can find
north face jackets inmage on our web
Ralph Lauren Polo Shirtsbuberry polo shirts

Do you wannaghd hair straighteners for you own , we have many
cheap ghd hair straightenersin style and great,you can choose one from these
hair straighteners
Authentic chaussure puma
chaussure sport
And chaussure nike shoes
Come here to have a look of our Wholesale Jeans
Many fashionMens Jeans ,eye-catching
Womens Jeans ,and special out standing
Blue Jeans ,you can spend less money on our
Discount Jeans but gain really fine jeans, absolutely a great bargain.
http://www.weddingdressseason.com
 

http://CLOTHES-WHOLESALE.US

China Wholesale
wholesale from china
buy products wholesale
China Wholesalers
http://www.weddingdressseason.com

lla said...

ed hardy clothes Highlights of the composition and color-rich design, simple lines so that ed hardy t-shirts has become a pleasure to look at, but the Ed Hardy-rich products, such as, ed hardy clothing people ed hardy sunglasses and look forward to the next ed hardy shirts changing the color of the years. ED HARDY personality patterns in order to attract the ed hardy mens and ed hardy womens .
babolat aeropro drive
wilson k factor
babolat tennis racket

lla said...

Womens Handbags is one of most popular designer bags brand all over the world. The following line is available in different nice looking and charming colors, also in favorable price. These knock off designer handbags are designed to cater for fashion and elegant ladies. I very much like the cheap purses, but it is very cheap handbags. Made of high-grade leather, light weight. Wholesale Handbags are the words the overall appearance of the color brown.
ralph lauren polo
burberry polo shirt

lla said...

Anothre set of ralph lauren polo in three colors. Burbrery Polo Shirts come with a graduation of colors on the chest. The new shiki Cheap polo shirts logo is on the chest. Comes in all layres and can be worned tucked in or out wholesale polo shirts.
Also comes with sculpted collar and arm cuffs.Flat knit collar, Contrast placket and half moon, Mothre-of-pearl buttons and tennis tail, Soft double knit piqué,100% cotton ralph lauren polo shirts. If you lend your embroidrere a sample cheap ralph lauren polos that will help you get the closest match to the original embroidreed design. The artwork you provide will sreve as a template for your embroidrey set-up but discount ralph lauren polos can't be used to identify some stitch types, give precise sizing of embroidreed elements and show thread polo clothing colors.

lla said...

What prince-o3-tour would be bettre in my opinion would be to remove the wrist straps and the skin, and instead make it a 2 babolat pure drive, 2 stereing wheels, 1 baseball bat and 1 golf club. Still, this package is great value for your money. When my wife informed me that Emporio Armani was now pushing its own signature wilson k six, the EA7, I’ve got to admit, I was intrigued. Italian designres producing tennis rackets? How fashion forward of thstrong. I love it. Head microgel is style and preformance at cheap tennis racquets best. Haute couture meets the hard courts.

polo shirt said...

Do not mean bad.Thank you so much! I just want to show some fashion wedding dress to all of you. I like wedding dresses, because wedding for

a girl, it is the most special day in her life. Do you want to have the beautiful wedding dresses in perfect day??

polo shirt said...

Fantastic! God bless you! Meanwhile, we have the highest quality but the lowest price fashion cheap wedding dresses. Here are the

most popular designer wedding

dresses
and lace wedding

dresses
for all of you. Also the cheap evening dresses is a great choice for you. Let you dream come ture!!

polo shirt said...

Perfect!! You are a outstanding person! Do you want to wear stunning discount wedding dresses and join the party wearing beautiful cheap prom dresses?? Or you want all

people's eyes can't move from you? The evening formal dresses are the best gift for you!

polo shirt said...

Best wishes for you! May be you are interested in party cocktail dresses, and you may need cheap bridesmaid dress for you special Occasions. We can provide cheap cocktail dresses, cheap flower girl dresses even

the plus size wedding dresses.

You can choose that you like!

polo shirt said...

http://luoluo123.blogspot.com
http://crystalluo612.blog126.fc2.com
http://lj83612.spaces.live.com
http://cheappolos.blog.drecom.jp
http://d.hatena.ne.jp/specialoccasiondress
http://crystal888.edublogs.org
http://www4.atword.jp/summerfashion
http://blog.oricon.co.jp/misspoloshirt
http://blog.qlep.com/blog.php/gillette
http://blog.goo.ne.jp/pumafr
http://www.pumafr.com/blog
http://www.trade-in-cn.com
http://www.clothessports.com
http://chinaclothes.net

sad said...

guoweigang When it comes to the discount pandora pieces of jewelry that you would like to pursue pandora sale are among gemstones like rubies, emeralds, and sapphires. pandora jewerly You will want to also think about discount pandora beads peal and opal as a gemstone that you would like cheap pandora beads to incorporate into the design of the jewelry new pandora beads . You will find that there are many different pandora bead designs that you could go with, but why not pandora set go with your own design?When it comes to the cheap pandora sets jewelry.

2010 Wedding Dresses said...

thanks for your sharing! great helpful!!!Thank you
Louboutin Shoes 
Christian Louboutin Shoes
Christian Louboutin Pumps 
louboutin
Christian Louboutin Boots 
Christian Louboutin Pumps
Christian Louboutin Heels 
Christian Louboutin Sandal
Pigalle Christian Louboutin 
fur boots
christian louboutin fur boots
louboutin pumps
louboutin fur boots
coyote fur boots
christian louboutin heels
silver strappy sandals
christian louboutin toundra
loubitan studded bow peep
Wedding Dress Shops
vintage wedding dresses 
wedding dresses
cheap mobile phone
Wedding Dress Shops
Wedding Dresses 2011
Wedding Dress Shops
Off the Shoulder Wedding Dresses
bridal jackets
wedding jackets
bridal jackets
halter neck wedding dresses
off the shoulder wedding dresses
vintage wedding dresses
wedding dresses with sleeves
wedding jackets for the bride